TOEKOMSTPERSPECTIEF MANEGE DE EENHOORN

Naar aanleiding van de berichten in het Noord-Hollands dagblad en het lokale buurtkrantje Samenspel willen wij, Frank en Marlies Jansen, eigenaren van manege de Eenhoorn, u nader informeren.

Sinds 1987 zijn wij gevestigd op de Koewijzend 32 te Blokker. Vele ruiters en amazones hebben gebruik gemaakt van ons sterrenbedrijf, een begrip voor deze regio en met ook nationale bekendheid. Over de jaren hebben wij samen met ons team, met veel plezier,  lesgegeven aan de vele klanten, wedstrijden georganiseerd en faciliteiten geboden voor stalling van pensionpaarden. Dat doen we nog steeds met volle inzet.

Afgelopen weken is er commotie ontstaan na een artikeltje in ‘Samenspel’. Er is helaas, door de schrijfster van het betreffende artikel  geen contact gezocht met ons, om een en ander te verifiëren. Wij hechten eraan hier te melden dat de manege niet verkocht is.

Bijna 34 jaar, met veel plezier en passie, de manege te hebben geleid, zijn wij ons uiteraard al enige tijd aan het beraden over de toekomst van ons bedrijf.

Door nieuwe regelgeving zal de manege op termijn niet meer kunnen voldoen aan onder andere de eisen van het paardenwelzijn. De eisen ten aanzien van  paardenhouderij en manegebedrijf zullen de noodzaak tot substantieel grotere ruimte met zich mee brengen. Op de huidige locatie is die onvoldoende beschikbaar. Daarmee komt de bedrijfsvoering en levensvatbaarheid dus onder druk te staan.

Wij onderzoeken de mogelijkheid van verplaatsing van het manegebedrijf naar een locatie waar voldoende ruimte beschikbaar is voor een toekomstbestendig manegebedrijf.

De inzet daarbij is behoud van de manegefunctie voor de stad Hoorn, waardoor de bestaande klantenkring gebruik kan blijven maken van de service van manege de Eenhoorn.

Wij hopen hiermee voldoende openheid van zaken te hebben geven.

We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Frank en Marlies Jansen